Günümüzde kaynak, kesme ve delme işlemleri yaygın olarak lazer ışını ile yapılmaktadır. Lazer ışınının kolayca  oluşturulması ve çeşitli tezgahlara uygulanması ile kesintisiz ve düşük maliyetli imalat yapılmaktadır.

Karbon dioksit (CO2) lazer ışını en yaygın uygulama sahasına sahiptir. Karbon dioksit gazına elektrik akımı  verilerek oluşturulan lazer ışını ile düşük maliyetli ve hassas seri imalat yapılmaktadır.

Gaz lazerlerinde lazer ışınını oluşturmak için lazer gazları gereklidir. Bir CO2 lazerini oluşturmak için gerekli olan gaz karışımında genellikle % 60-85 Helyum, %13-55 azot ve % 1-9 karbon dioksit gazı bulunur. Lazerin tipine bağlı olarak en uygun gaz karışımını lazer tezgahını imal eden firma belirler.

CO2  LAZER KESME (ASSİST) GAZLARI

Mühendislik malzemelerinin kesilmesi, CO2 lazerinin en yaygın endüstriyel kullanım alanı olmuştur.
Lazer kesim işlemininin önde gelen sarf malzemesi olan kesme (assist) gaz jeti, kesim verimini ve kalitesini direkt etkilemektedir.
Doğru gazının seçimi ve saflığı kesim işlemi için önemlidir.
Günümüzde en çok karbon çeliği ve paslanmaz çelikler lazer ile kesilmektedir.

LAZER GAZLARININ SAFLIKLARI

Günümüzde lazer tezgah imalatcıları daha yüksek saflıkta lazer gazları talep etmektedirler. Lazer gazı içindeki safsızlıklar çıkış gücünü azaltmak ve elektriksel dejarın düzgünlüğünü bozmak suretiyle lazerin performansını düşürmekte, lazer optik elemanlarının daha sık bakım ve servis görmesine yol açmaktadır. Nem (H2O) en zararlı safsızlık olarak belirlenmiştir.
Habaş lazer gazlarını yüksek saflıkta (YS) olarak üretir, karışımları gravimetrik dolum metoduyla hazırlar ve analiz sertifikası ile kullanıcılara teslim eder.